Must read

PART II: GOOD OLD HABITS

Tweede blogpost. Voelt beetje meer gewend. Maar toch niet helemaal. Nederlandse good old habits? Let’s give it a try!

In één vingerknip

Ik wil het graag eens met je hebben over Nederlandse gewoontes. Waarom? Omdat oude gewoontes en tradities een cultuur en maatschappij één maken. Een samenhorigheidsgevoel geven. First thought: ik maak nu al kennis met deze habits en vorm me in één vingerknip om tot een echte Nederlandse. I know, kort door de bocht, maar laat mij eventjes dagdromen.

Nederland staat bekend om specifieke gerechten, feestdagen en activiteiten. Aan jou en mij om eens te ontdekken wat deze precies zijn. Wanneer je dit opzoekt (typ in: typisch Nederlandse gewoontes), bots je al direct op een heleboel artikels die zo’n good old habits aan de lopende band opsommen. Meestal verdeeld in verschillende categorieën zoals typisch Nederlands eten, typisch snoep, typische gewoontes. Let’s dive in!

Kroket uit de muur

First up, food. Everyone’s favourite, nietwaar? Het kan maar zo gek klinken, maar in Nederland is dit een normality. Daar kan je gewoon je favoriete snack uit de muur halen! En zeg nu zelf, wie heeft nou niet af en toe de dringende nood aan een garnaalkroket of kaaskroket? No worries, de Nederlandse snackmuren, they got you covered. Ik ben nu eigenlijk wel benieuwd, wat is jouw favoriete snackje? Zet het in de reacties!

Take the bike

Fietsen, nog zo’n good old habit. Op dit uiterste moment van mijn leven fiets ik niet zo heel graag. Blame the wind. Wanneer ik toch vooruit ga en aankom op mijn bestemming heb ik het snikheet en zweet ik me te pletter. Not so fun. Maar als ik wil vertoeven in Nederland, zal ik me moeten voorbereiden op heel veel fietsen. Ooit al opgemerkt hoe veel fietsen je ziet voorbij komen in het straatbeeld van onze Noorderburen? I better start preparing myself want in Nederland doen heel veel mensen alles met de fiets. Maar hey, beetje conditie kan nooit kwaad.

Gefeliciteerd met de jarige!

In Nederland hebben ze de gekke gewoonte om op een verjaardag iedereen te feliciteren. Niet alleen de jarige krijgt gelukwensen en felicitaties naar het hoofd geslingerd. Nee, ook de achterbuurvrouw, de leerkracht uit het tweede leerjaar, … Iedereen wordt gevierd. Waarom? Only they know. Maar toch iets moois hé?

Koningsdag

Over verjaardagen gesproken, binnen een dikke week is het zo ver, Koningsdag. In Nederland hebben ze de traditie om de geboortedag van de Koning te vieren. Koning Willem-Alexander is jarig op 27 april en beloont daarom zijn volk met een extra vakantiedag. Op deze dag vind je op verschillende plaatsen in het land alle soorten festivals. And the color of that day? Oranje! Misschien een ideetje voor koning Filip? Extra dagje vrij klinkt interessant.

Tulpenvelden in bloei

April! What does that mean? Dat de tulpenvelden in bloei staan. De tulp is dé bloem van Nederland en deze is op haar mooist in april. Ga maar eens kijken langs de kleurrijke tulpenvelden in Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland.

Ik vermoed dat we nu toch het een en ander hebben bijgeleerd over de good old habits van Nederland. Vraag je je af waarom ik zo’n grote interesse heb in Nederland? Lees dan zeker even mijn eerste blogpost of mijn about me!

Doeggg!
Babette

2 Reacties

  1. Fien Quaghebeur zegt:

    Satékroket! HEMELS! Leuke blog

    1. mmm klinkt heerlijk! Zal ik zeker ook eens uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *