Must read

PART I: HUP HOLLAND HUP

Eerste blogpost. Beetje onwennig. Ok, f*ck it, here we go.
First things first. Hup Holland Hup. Je vraagt je waarschijnlijk af waarom Amsterdam mij zo aanspreekt. Well, there’s a lot. Amsterdam werkt magnetisch op mij. Ik word enorm aangetrokken door de stad. Laat ik beginnen met de mensen, zij met de vlotte parlé. Machtig en hilarisch vind ik het. Die vlotte tong heb ik eigenlijk ook wel. Wat zou ik graag infiltreren in dat sociaal boeltje.

Be yourself

Next up, vrijheid. In mijn hoofd heb ik het idee dat Nederland een veel vrijere mentaliteit heeft. Het land staat veel verder in het accepteren van iedere soort mens in de samenleving. Hierbij denk ik aan verschillende culturen maar ook aan de LGBT-gemeenschap. Ik heb het gevoel dat iedereen in Nederland de kans krijgt zichzelf te ontplooien tot wie ze zelf willen zijn. Dat gegeven mist nog enorm in België, waar ik niet denk dat iedereen zonder schaamte volledig zichzelf kan zijn.

Dromen van de Prinsengracht

Following, is het jullie ooit al opgevallen hoe mooi de architectuur is in Nederlandse dorpen en steden?? Ik bedoel de oude stadsgevels, de Amsterdamse grachten,… Je vindt er moderne stijlen vermengd met authentieke elementen, I love it. Ik zie mezelf later al helemaal in zo’n gerenoveerd herenhuis wonen langs de Keizersgracht of de Prinsengracht. Keep on dreaming denk ik bij mezelf, maar kop op, dromen mag.

Let’s (not) go (yet)

Maar waarom zou ik wachten en dromen als ik perfect mijn valies kan pakken en kan vertrekken? Ik durf wedden dat er meerdere zijn onder jullie die hun toekomst zien op een andere plek dan waar ze nu zijn. If so, laat mij gerust weten wat/waar die plek is en waarom je die plek zou uitkiezen.

Ik wacht nog even met mijn valiezen te pakken en dat doe ik bewust. In Nederland is leven duur en daar wil ik mezelf eerst op voorbereiden. Ik ben sowieso niet van plan om daar mijn huisje boompje beestje te bouwen, daarvoor ben ik een te groot familiemens. In Amsterdam een jaar of meer studeren lijkt me ideaal. Nieuwe mensen leren kennen, socializen en mezelf ontdekken en ontwikkelen in de jonge vrouw die ik wil zijn.

Erasmus. Study abroad. Waarom grijp ik deze kans niet met beide handen? Ik vraag het mezelf ook soms nog af. Maar na deze sh*tperiode van Covid-19 wil ik mijn vrienden en familie knuffelen. Ik wil mijn medestudenten leren kennen. Genieten van mijn eigen omgeving, dat is wat ik ga doen als we kunnen stappen in ons nieuwe normaal. And when the time is right zal ik wel een periode verdwijnen naar mijn geliefde Nederland. Ik geloof er in dat wanneer je echt iets wil, het ook zo zal zijn. Hopelijk denken jullie er ook zo over.

Get in touch

Wauw, eerlijk? Dit hele blogwritingdingetje smaakt naar meer. Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Hebben jullie vragen over of voor mij, vragen over mijn Nederlandse dromen of heb je vragen in het algemeen die ik mee kan helpen uitzoeken? Let me know. Ik beantwoord deze graag in mijn eerste vlog aanstaande zondag. And remember, hup Holland hup!

Doeggg!
Babette

16 Reacties

 1. Debusschere Eleni zegt:

  Ik heb wel een vraag voor je :). Imagine: in welke stad zou je je studentenleven opnieuw doorbrengen en in welke Nederlandse stad zou je later met je gezin willen verblijven?
  Btw super mooie blogpost!

 2. Super jammer dat je die mooie kans van Erasmus niet grijpt, Babette! Ik voel je passie voor Nederland volledig! Laat je dromen geen dromen blijven, doe waar jij je goed bij voelt! Go for it!! Ik kijk uit naar je volgende blog.

 3. Paulien Heleu zegt:

  Ik zou de droom van in Nederland te studeren zeker proberen te realiseren! Ik geloof er alvast in!! Ik kijk al uit naar je vlog.

  1. Wow, heel mooi geschreven! Je doet me een beetje verlangen naar een daguitstapje Amsterdam ..
   Als dit jouw droom is dan zou ik aanraden, doe het 😉

   1. Ooh zo lief Emma!! Enorm bedankt

 4. Wat een zalige droom, hopelijk kan je deze ooit waarmaken! Succes!

 5. Topmeid met topdromen 💖💖💖

  1. oohh zo lief Anna!!

 6. Anne-Sophie zegt:

  Wow babette zo nice !!!!

 7. Emma Pouleyn zegt:

  Mooie post! Je hebt een leuke schrijfstijl. Ik heb zelf ook een grote interesse in Nederland dus ik kijk al uit naar je volgende posts 🙂

 8. Heerlijk om te lezen! En weet je…we delen een passie. Ikzelf (en mijn hubby) zijn namelijk ook A’dam-fans. We logeerden al heel veel keren in de stad. Kennen heel veel plekjes en leuke buurtjes Bij ons is het wel puur als ontspanning, ff weg zijn.
  En jaaa hoor, ik zie jou daar, in die wereldstad, volledig op jouw plek…jij sociaal, lief, babbelding. Succes met de vlog x

  1. Dankjewel Nathalie!! x

 9. Stetie zegt:

  Erasmus! Doen, Babette ! Ik zat zelf in Utrecht op Erasmus terwijl mijn vrienden in Barcelona, Valencia of Lissabon zaten. Maar wat een prachtige tijd. Compleet anders inderdaad dan wat wij gewoon zijn en zo dichtbij.

 10. Fleur zegt:

  Echt leuk om dit te lezen! Kijk uit naar de vlog.

 11. Zeer interessant om te lezen. Geeft me direct zin om Amsterdam ook eens te bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *